Тел. +359/896 915 606; +359/876 58 70 48

За нас

  Нашата философия или причините поради които създадохме марката Pure Organic .

    Каквото и да купуваме-от клечки за уши до моркови или домати, когато избираме органичните продукти ние гласуваме за един по-добър свят за децата ни.

 

    Органичните ферми са освободени от химикали и пестициди, запазвайки почвата и водата незамърсени и използваеми за дълъг период от време. Почвата се обработва така, че да се поддържа биоразнообразието в нея. Биологичното земеделие защитава здравето на околната среда и се стреми към подобряване на почвите, чрез редуване на културите,компостиране и не на последно място, запазване на чисти водоизточници без химикали и пестициди.

 

   Предлагането на био продукти в България и по света  през последните години е повече от една тенденция, то е следствие на желанието на хората за промяна към  по-добър и чист свят  . Фермерските пазари се разрастват, търсенето се увеличава, и дори световно известни модни марки започнаха да правят цели колекции от органичен памук, лен, вълна.

 

   Отглеждането на зеленчуци в градината  или купуването на органични, био храни или дрехи, обаче не е достатъчно за да променим цялата тази бъркотия в която живеем през изминалите десетилетия.                                                                                                                                                                              Всичко започва с промяна на съзнанието, а именно промяна на решенията и действията  ,които взeмаме и правим през нашето ежедневие . Защото точно тези действия са първия и най- важен пример , който даваме на нашите деца. Тази промяна дава възможност да се признае, че с всеки избор, който правим, ние гласуваме "за" или "против" светът, който искаме да видим и в който искаме да живеем. Когато приемем това като начин на живот, изборът става по-лесен. Стъклена бутилка вода за многократна употреба, платнена торбичка, компостиране на домакинският органичен отпадък, рециклиране на останалия......дори изборът на велосипед за кратки разстояния.....толкова много примери стоят пред нас и от които можем да се възползваме.

 

  Ние от 'PureOrganic" създаваме нашите продукти с мисълта за екологично чист продукт с добро качество и на достъпна цена. Искаме да Ви мотивираме да направите правилният избор за защита на нашата земя, Земята, която всички ние споделяме!   И заедно да  подпомогнем преминаването  към по-екологични алтернативи във всички аспекти от нашето ежедневие.

 

   Дълго време ни отне да разработим цялостната концепция за продукта. Конците, които използваме са направени от 100% рециклирани материали (произведени са в Германия). Картонената опаковка, която използваме е направена само от рециклирана хартия (произведена е във Франция). За съжаление не можахме да намерим Био полимер за найлоновата опаковка. Има такъв, направен от възобновими суровини като царевица, захарно цвекло или тапиока, но все още е недостъпен в България, за това като алтернатива решихме да "облечем" нашите продукти в опаковка за многократна употреба.

 

  Желанието  ни също е да мотивираме потребителите в България да изберат по-различен продукт от масово предлаганите на пазара, да предложим нов поглед върху пазара за бебешко спално бельо. Нашата фирма е съвсем нова. Нямаме борд на директорите, взискателни инвеститори или банкови кредити. Ние не планираме да сме или да станем ''големи''. Целта ни е да поддържаме един висок стандарт на продуктите, като същевременно, предлагаме това  качество на разумни цени.